• ENTRANCE LEVEL - Signal Mediahus - SPOL Architects
    ENTRANCE LEVEL   1/15
  • ROOF SCAPE - Signal Mediahus - SPOL Architects
    ROOF SCAPE   2/15
  • NEDREGATE CULTURAL DISTRICT - Signal Mediahus - SPOL Architects
    NEDREGATE CULTURAL DISTRICT   3/15
  • LOCATION IN NEDREGATE CULTURAL DISTRICT - Signal Mediahus - SPOL Architects
    LOCATION IN NEDREGATE CULTURAL DISTRICT   4/15
  • REBUILT RIVER FACADE - Signal Mediahus - SPOL Architects
    REBUILT RIVER FACADE   5/15
  • NEW GLASS ROOF - Signal Mediahus - SPOL Architects
    NEW GLASS ROOF   6/15
  • CONSTRUCTION OF BASEMENT - Signal Mediahus - SPOL Architects
    CONSTRUCTION OF BASEMENT   7/15
  • VIEW FROM RECEPTION - Signal Mediahus - SPOL Architects
    VIEW FROM RECEPTION   8/15
  • VIEW FROM TOP OFFICE - Signal Mediahus - SPOL Architects
    VIEW FROM TOP OFFICE   9/15
  • BRIDGING THE ATRIUM - Signal Mediahus - SPOL Architects
    BRIDGING THE ATRIUM   10/15
  • ALONG SOUND STUDIOS - Signal Mediahus - SPOL Architects
    ALONG SOUND STUDIOS   11/15
  • SHARED OFFICE SPACE - Signal Mediahus - SPOL Architects
    SHARED OFFICE SPACE   12/15
  • SHARED OFFICE SPACE - Signal Mediahus - SPOL Architects
    SHARED OFFICE SPACE   13/15
  • UPPER LEVEL ATRIUM - Signal Mediahus - SPOL Architects
    UPPER LEVEL ATRIUM   14/15
  • SOUND STUDIO WALL - Signal Mediahus - SPOL Architects
    SOUND STUDIO WALL   15/15

Signal Mediahus

I den tidligere nedbrente hovedbygningen bygges et nytt filmproduksjonshus på fire etasjer under et stort glasstak. Den eksisterende bygning underbygges og flere søylepunkter fundamenters på nytt. Prosjektet er i stor grad basert på åpne lokaler, blant annet for at ta i bruk effektiv fortrengnings- og overtrykksventilasjon som både redusere energi forbruk og minimere behov for kanalføringer, som er vanskelige å integrere i det historiske bygg. Nye bærebjelker benyttes til tilførsel av luft. Av hensyn til fasadens historiske karakter, tas dagslyset hovedsakelig inn gjennom taket, som også bestemmer bygningens organisasjon med fremvisningsrom i kjelleren, lydstudioer i 1. etasje og kontorer og møterom i øvrige etasjer. Bygningen inneholder kontorer, opptakssuiter, lydredigeringsrom, animasjonslokaler, 25 personers kino, møteromsenter og fellesarealer under glasstaket mot en innvendig grønn vegg.

Bygningene Nedregate 5 og 7 er tegnet av Ove Ekman og Einar Smith og reist langs Akerselva fra 1896-99. På dette tidspunktet var elven et viktig samlingspunkt for ulike typer av industri, og den raske fremveksten av bygninger gjorde at området fikk tilnavnet Ny York etter storebror New York, som på tilsvarende måte ekspanderte raskt. Frem til 1980-tallet ble eiendommen benyttet til mange ulike formål slik som fargeri for tekstiler, karosserifabrikk, bryggeri og lagerlokaler. På begynnelsen av 1960-tallet var det en brann i vestre delen av Nedregate 7. Hovedbygningen brant ned og det opprinnelige volumet erstattet med et flatt tak over én etasje.

Med avviklingen av Akerselva som et industrielt kraftsenter hadde området forfalt. I de seneste år har den nedre delen fått nytt liv som en kulturscene i Oslo preget av institusjoner som DogA, AHO, KHiO, Dansens Hus og OCA. I samarbeid med Lars Hellebust fra Signal Mediahus er de historiske verneverdige bygningene omdannet til et kulturkvartal. Prosjektet inkluderer oppgradering og transformering av hele kvartalet.

Det har vært et nært samarbeid med antikvariske myndigheter for å beholde bygningenes og områdets spesielle karakter. Transformasjonen ble belønnet med Oslo Bys Arkitekturpris i 2012.

 

SHARE

DETALJER

Client

Signal Mediahus ANS

Location

Nedregate 7, Oslo, Norway

Site

Nedregate Cultural District

Area

2 200 m2

Programme

Renovation of existing 18th century factory building to a media house including offices, sound- and image studios and a cinema.

Status

Completed 2012

Design

Space Group

Partner in charge

Adam Kurdahl

Team

Adam Kurdahl, Gro Bonesmo, Gary Bates, Grant Cooper, Eric Gerlach, José Hernandez, Frederik Kjelman, Jens Noach, Tim Prins, Anne Wordstrup

Landscape architect

Sundt & Thomassen

Graphic design

Bleed

Structure

Rambøll Norge

Mechanical

Norconsult, Energima

Electrical

Oslo El prosjektering

Acoustic

3D akustikk

Ingenius Oslo, F-Holm

Construction management

Photography

Ivan Brodey, Vegard Kleven, Space Group

Awards

Oslo City’s Architecture Award 2012

Category
Gjenbruk, Interiør, Kontor