• VIOLIN - B-Loft - SPOL Architects
    VIOLIN   1/7
  • LIVING AND BEDROOM - B-Loft - SPOL Architects
    LIVING AND BEDROOM   2/7
  • TOWARDS KITCHEN - B-Loft - SPOL Architects
    TOWARDS KITCHEN   3/7
  • BATHROOM IN VIOLIN - B-Loft - SPOL Architects
    BATHROOM IN VIOLIN   4/7
  • PLAYROOM AND STUDY - B-Loft - SPOL Architects
    PLAYROOM AND STUDY   5/7
  • FROM ROOF TERRACE - B-Loft - SPOL Architects
    FROM ROOF TERRACE   6/7
  • VIOLIN WALL - B-Loft - SPOL Architects
    VIOLIN WALL   7/7

B-Loft

Packaging
The loft is organized by a single structuring element; all the basic functions are vacuum-packed into a solitary volume. The packing of functions liberates the remaining space and allows for fluid transitions between unadulterated spaces. Materialized in Brazilian wood type ‘Louro Faia’ the box has the aesthetic of a violin.

Blurring
To blur the definition between floor, wall and ceiling all are rendered in the same continuous white. The colour and material helps dissolve the notion of horizontal layering and allows for a more spacious and three dimensional understanding of the space. The highly reflective floor further enhances the experience of a fluid reading of the space.

SHARE

DETAILS

Location

Oslo, Norway

Area

100 m2

Year

2002

Programme

Loft renovation, apartment including 2 bedrooms, 2 bathrooms, playroom, living room, kitchen and terrace

Status

Completed 2003

Design

Space Group

Project manager

Adam Kurdahl

Team

Adam Kurdahl, Gary Bates, Gro Bonesmo, Franco Ghilardi, Tai Grung

Structure

Dr, techn. Kristoffer Apeland AS

Contractor

Karlsen og Nordseth AS

Photography

Ivan Brodey

Category
Housing, Interior, Re-use