• SQUARE VIEW - State - SPOL Architects
    SQUARE VIEW   1/9
  • LOCATION - State - SPOL Architects
    LOCATION   2/9
  • BEFORE - State - SPOL Architects
    BEFORE   3/9
  • AFTER - State - SPOL Architects
    AFTER   4/9
  • PHASE 1 - State - SPOL Architects
    PHASE 1   5/9
  • SQUARE VIEW - State - SPOL Architects
    SQUARE VIEW   6/9
  • STAIR - State - SPOL Architects
    STAIR   7/9
  • ENTRANCE - State - SPOL Architects
    ENTRANCE   8/9
  • BOULEVARD VIEW - State - SPOL Architects
    BOULEVARD VIEW   9/9

State

At a former industrial site in São Paulo, Votorantim wants to partially transform an area of ​​almost 150,000m2. The project consists of the master plan and reprogramming of three large warehouses of a total area of 30,000m2. In addition to the transformation of warehouses, the project also includes the design of public spaces and landscapes, where an internal and an external passage create new cross connections through the site. SPOL has designed all public spaces including the landscape design. The first phase consists of the transformation of a 10,000m2 industrial hall into co-working offices. Phase two will consist of the transformation of the remaining industrial warehouses into an event hall and a museum.

SHARE

DETAILS

photography

Pedro Prata

client

Votorantim SA

location

São Paulo

site

Rua Manoel Bandeira

Area

10.000 m2

year

2018

program

Co-work and offices

design

SPOL

partner in charge

Adam Kurdahl

team

Adam Kurdahl, André Sauaia, Davi Duwe, Marcos Sartori, Massao Shibuya, Raissa Bahia, Renato Assada

visualizations

Pinguim CG

models

SPOL

fit-out

Rodrigo Ohtake Arquitetura

Category
Urban, Office, Retail, Re-use