• MAIN ENTRANCE FACADE - CPH HOUSE - SPOL Architects
    MAIN ENTRANCE FACADE   1/19
  • BACK DOOR LANDSCAPE - CPH HOUSE - SPOL Architects
    BACK DOOR LANDSCAPE   2/19
  • SOUTH EXTERNAL VIEW - CPH HOUSE - SPOL Architects
    SOUTH EXTERNAL VIEW   3/19
  • HALL - CPH HOUSE - SPOL Architects
    HALL   4/19
  • ROOM TERRACES - CPH HOUSE - SPOL Architects
    ROOM TERRACES   5/19
  • STAIR CURVE - CPH HOUSE - SPOL Architects
    STAIR CURVE   6/19
  • STAIR SCALE - CPH HOUSE - SPOL Architects
    STAIR SCALE   7/19
  • UPSTAIRS VIEW FROM STAIRS - CPH HOUSE - SPOL Architects
    UPSTAIRS VIEW FROM STAIRS   8/19
  • TERRACE - CPH HOUSE - SPOL Architects
    TERRACE   9/19
  • EXTERNAL VIEW - BEDROOMS - CPH HOUSE - SPOL Architects
    EXTERNAL VIEW - BEDROOMS   10/19
  • OFFICE - CPH HOUSE - SPOL Architects
    OFFICE   11/19
  • ROOM DOORS - CPH HOUSE - SPOL Architects
    ROOM DOORS   12/19
  • VIEW FROM WINDOW - CPH HOUSE - SPOL Architects
    VIEW FROM WINDOW   13/19
  • LIVING ROOM WINDOW - CPH HOUSE - SPOL Architects
    LIVING ROOM WINDOW   14/19
  • CONSTRUTION PHOTO - CPH HOUSE - SPOL Architects
    CONSTRUTION PHOTO   15/19
  • MODEL - CPH HOUSE - SPOL Architects
    MODEL   16/19
  • MODEL - CPH HOUSE - SPOL Architects
    MODEL   17/19
  • MODEL - CPH HOUSE - SPOL Architects
    MODEL   18/19
  • MODEL - CPH HOUSE - SPOL Architects
    MODEL   19/19

CPH HOUSE

Located in northern Zealand, CPH House sits on a beautiful site between lakes and forests. It was designed to preserve the unique scenery of the landscape while creating a framework for separate yet communal lives.

The house is conceived as three separate volumes, each defining distinct worlds within them. By their superposition they define a fourth space, a void in-between that becomes the communal space for shared living. Defined by the absence of structure, this void becomes a continuation of the landscape, allowing the scenery and the terrain to flow through the building. Carved into the topography below and as a vertigo into the living room above, the void becomes the heart of the building, a three dimensional space that connects all parts of the house.

Each of the three volumes are relating to specific qualities of the landscape. The children’s rooms sit directly into the gentle slope of the hill, the master bed room is elevated for morning views of the grassing deer, and the living room is hovering above, in between the tops of the old beech trees. It offers panoramic views of the lake and forest, a sight that is further framed by a grand roof terrace stretching out on both sides. The CPH house is not only a series of spaces integrated in and with the landscape, but moreover, a building that is directly shaped by the very landscape of the site.

PARTILHAR

DETALHES

client

PSE AS

location

Holte, Denmark

site

Steep nature site towards lake

Area

500m2

year

2016

program

Private Residence north of Copenhagen

design

SPOL

team

Adam Kurdahl, Jens Noach, Naofumi Namba, Joao Vieira Costa, Eugenio Cardoso, Natallia Shiroma, Cristiano Gomes, Julio Pessoa, Raphaela Erena, Andre Sato, Marina Novaes

structural consultant

Thomas Ellitsgaard, Erasmus & Partnere

local architect

Format Arkitekter, Palle Juhl

energy consultant

Benny Lillelund

masterbuilders

Pjotr Bozek, Andrej Swiniarski, Wojciech Zarebski

models

SPOL

photography

Ivan Brodey

Category
Residencial