• EXTERIOR PERSPECTIVE - NEW AARCH – FLYING CARPET - SPOL Architects
    EXTERIOR PERSPECTIVE   1/10
  • CONCEPT - NEW AARCH – FLYING CARPET - SPOL Architects
    CONCEPT   2/10
  • MASTERPLAN - NEW AARCH – FLYING CARPET - SPOL Architects
    MASTERPLAN   3/10
  • NOLLI MAP - NEW AARCH – FLYING CARPET - SPOL Architects
    NOLLI MAP   4/10
  • GROUNDFLOOR - NEW AARCH – FLYING CARPET - SPOL Architects
    GROUNDFLOOR   5/10
  • SECTIONS - NEW AARCH – FLYING CARPET - SPOL Architects
    SECTIONS   6/10
  • AXONOMETRIC - NEW AARCH – FLYING CARPET - SPOL Architects
    AXONOMETRIC   7/10
  • AERIAL VIEW - NEW AARCH – FLYING CARPET - SPOL Architects
    AERIAL VIEW   8/10
  • INTERIOR PERSPECTIVE 01 - NEW AARCH – FLYING CARPET - SPOL Architects
    INTERIOR PERSPECTIVE 01   9/10
  • INTERIOR PERSPECTIVE 02 - NEW AARCH – FLYING CARPET - SPOL Architects
    INTERIOR PERSPECTIVE 02   10/10

NEW AARCH – FLYING CARPET

THE AARHUS SCHOOL OF ARCHITECTURE

The existing school in Aarhus is uniquely integrated in the urban fabric of the city, however, the city is not integrated in the school, hidden behind closed facades and backyards. The atomized structure has lent itself well to development of distinct cultures within the school, yet it has limited internal debates and exchange between differing (architectural) ideologies.

The school is a superimposition of three distinct architectures. It is organized as an extension of the urban space of the city; as a covered plaza in the city. A landscape that accommodates all the shared facilities of the school, library, canteen, exhibition, auditoriums, rooms for exchange and workshops, above hovers the “Tegnesals” box.

The ground plane is the continuous undulating landscape of the city extending the public space into the school. The school becomes a covered plaza that extends the city into the school and the school out to the city. It becomes a showcase for the production of architecture. A field for exchange, that contains all the shared and public facilities of the school, for large mock-ups, reading spaces, library and canteen along the park, teaching and presenting architecture along the street, exhibition space as an integrated part of the school and the city.

Above, the studio-spaces are hovering in a floating box, which at once protects, defines and liberates the landscape below. The box contains the studio-spaces and academic research studios. It is a continuous field for the production of architecture. Exchange between departments, expertise and ideologies is encouraged. On the perimeter there are open spaces for studies, and in the center an area for exchange of ideas.

PARTILHAR

DETALHES

client

Aarhus School of Architecture

location

Århus, Denmark

Area

13.000 m2

year

2016

program

New school of architecture

status

Open competition entry, Honorable mention

team

Adam Kurdahl, Allan Martino, Kristin Schaefer, Natallia Shiroma

Category
Cultura