• MAIN ENTRANCE FACADE - CPH HOUSE - SPOL Architects
    MAIN ENTRANCE FACADE   1/28
  • BACK DOOR LANDSCAPE - CPH HOUSE - SPOL Architects
    BACK DOOR LANDSCAPE   2/28
  • SOUTH EXTERNAL VIEW - CPH HOUSE - SPOL Architects
    SOUTH EXTERNAL VIEW   3/28
  • HALL - CPH HOUSE - SPOL Architects
    HALL   4/28
  • ROOM TERRACES - CPH HOUSE - SPOL Architects
    ROOM TERRACES   5/28
  • STAIR CURVE - CPH HOUSE - SPOL Architects
    STAIR CURVE   6/28
  • STAIR SCALE - CPH HOUSE - SPOL Architects
    STAIR SCALE   7/28
  • UPSTAIRS VIEW FROM STAIRS - CPH HOUSE - SPOL Architects
    UPSTAIRS VIEW FROM STAIRS   8/28
  • TERRACE - CPH HOUSE - SPOL Architects
    TERRACE   9/28
  • EXTERNAL VIEW - BEDROOMS - CPH HOUSE - SPOL Architects
    EXTERNAL VIEW - BEDROOMS   10/28
  • OFFICE - CPH HOUSE - SPOL Architects
    OFFICE   11/28
  • ROOM DOORS - CPH HOUSE - SPOL Architects
    ROOM DOORS   12/28
  • VIEW FROM WINDOW - CPH HOUSE - SPOL Architects
    VIEW FROM WINDOW   13/28
  • LIVING ROOM WINDOW - CPH HOUSE - SPOL Architects
    LIVING ROOM WINDOW   14/28
  • CONSTRUTION PHOTO - CPH HOUSE - SPOL Architects
    CONSTRUTION PHOTO   15/28
  • LANDSCAPE PHOTO - CPH HOUSE - SPOL Architects
    LANDSCAPE PHOTO   16/28
  • CONSTRUTION PHOTO - CPH HOUSE - SPOL Architects
    CONSTRUTION PHOTO   17/28
  • MODEL - CPH HOUSE - SPOL Architects
    MODEL   18/28
  • MODEL - CPH HOUSE - SPOL Architects
    MODEL   19/28
  • MODEL - CPH HOUSE - SPOL Architects
    MODEL   20/28
  • MODEL - CPH HOUSE - SPOL Architects
    MODEL   21/28
  • AXONOMETRIC PROJECTION - CPH HOUSE - SPOL Architects
    AXONOMETRIC PROJECTION   22/28
  • GROUND FLOOR PLAN - CPH HOUSE - SPOL Architects
    GROUND FLOOR PLAN   23/28
  • BASEMENT LEVEL PLAN - CPH HOUSE - SPOL Architects
    BASEMENT LEVEL PLAN   24/28
  • 1ST FLOOR PLAN - CPH HOUSE - SPOL Architects
    1ST FLOOR PLAN   25/28
  • FACADES - CPH HOUSE - SPOL Architects
    FACADES   26/28
  • SECTION - CPH HOUSE - SPOL Architects
    SECTION   27/28

CPH HOUSE

CPH House sits on a uniquely beautiful site between lakes and forests. The house was designed to preserve the view to the landscape and lake, be hovering above for views, create framework for separate yet communal lives.

The house is conceived as three separate volumes each defining distinct worlds within them. By their superposition their define a fourth space, the void in-between that becomes the communal space for shared living. Defined by the absence of structure, the void becomes a continuation of the landscape into the house. By being carved into the landscape below and as a vertigo into the top box, the void becomes the hearth of the building, a three dimensional space that connects all parts of the house.

Each of the three volumes are specifically related to the landscape, the children’s rooms directly into the landscape, the master bed room elevated for morning views of the grassing deers, and the living hovering above, in between the tops of the old beech trees. It offers panoramic views of the lake and forest and with a grand roof terrace. The top box is cantilevering of from four columns, completely liberating the space below. Creating a house integrated in and with the landscape.

SHARE

DETAILS

client

PSE AS

location

Holte, Denmark

site

Steep nature site towards lake

Area

500m2

year

2016

program

Private Residence north of Copenhagen

design

SPOL

team

Adam Kurdahl, Jens Noach, Naofumi Namba, Joao Vieira Costa, Eugenio Cardoso, Natallia Shiroma, Cristiano Gomes, Julio Pessoa, Raphaela Erena, Andre Sato, Marina Novaes

structural consultant

Thomas Ellitsgaard, Erasmus & Partnere

local architect

Format Arkitekter, Palle Juhl

energy consultant

Benny Lillelund

masterbuilders

Pjotr Bozek, Andrej Swiniarski, Wojciech Zarebski

models

SPOL

photography

Ivan Brodey

Category
Housing